Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Borsthoning
  • Borsthoning
4,50


De smaak is in eerste instantie vettig en zacht, bijna smaakloos. Daarna komt het zoet naar voren: bij het in de mond houden van het jodenvet wordt zetmeel omgezet in suiker en dat geeft een warm-zoete smaak. Op den duur (soms zelfs vrij snel) komt er een prikkende scherpe elektriserende smaak naar voren, met een bittere bijsmaak. De smaak wordt daarna alleen maar scherper en

Vroeger was borsthoning, welke ook wel bekend is onder de naam jodenvet of masseebrokken een afvalproduct van de aardappelproducent Avebe, maar door optimalisering van het productieproces is destijds dit product verloren gegaan.
 
Sinds een aantal jaren wordt het geproduceerd op basis van maiszetmeel i.p.v. aardappelzetmeel. Door de loop van de jaren is ook steeds gewerkt aan de perfectionering van dit product om het steeds iets zachter te maken en iets minder bitter, hoewel de mensen toch graag de smaak van vroeger willen hebben en borsthoning was één van de eerste snoepsoorten in de tijd dat er nog geen echt snoepgoed was. Het is dus geen zoet snoepgoed, maar iets waaraan je likt en knabbelt.

Nu is het weer terug op basis van Maismeel, speciaal gefabriceerd voor de echte liefhebber!
 

De ingrediënten zijn: glucose (uit maiszetmeel)

Energie per 100 gram: 350 Kilocalorieën

Koolhydraten per 100 gram: 76 gram
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code