Druivenpitolie
€
17,95

Voor Cosmetisch en Culinair gebruik
Voor Cosmetisch en Culinair gebruik
Voor Cosmetisch en Culinair gebruik
Voor Cosmetisch en Culinair gebruik
Wij leveren de nog onbekende druivenpitolie. Deze olie is gemaakt van de druivenpitten. Deze olie is vrijwel netraal van smaak, maar is erg gezond.
Nadat de wijn wordt gewonnen uit druivenpitten, de zaden blijven blijkbaar nutteloos. Daarna, echter, zij zijn verkregen uit een echte schoonheid elixir: zaad olie, druivenpitten. Het wordt veel gebruikt in de cosmetische industrie en wordt vaak gevonden in body lotions, zeep, shampoo, crèmespoeling. En een goede reden: de druivenpitolie bevat een groot pakket aan antioxidanten: flavonoïden, polyfenolen, tannines, anthocyanen en proanthocyanines. Ook druivenpitolie met verschillende heilzame huidcellen zuren: oliezuur, linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur. Het is interessant op te merken dat druivenpitolie bevat antioxidanten meerdere malen krachtiger dan vitamine E en vitamine C. Hebben wij u overtuigd in uw schoonheid routine op te nemen
De olie die een capaciteit heeft om het HDL met 13% te verhogen en het LDL niveau te verlagen met 7% in slechts drie weken tijd.
De totale verhouding cholesterol/HDL werd verminderd met 15,6% en de totale verhouding LDL /HDL werd verminderd met 15,3%, wat essentieel zou kunnen zijn voor mensen met een verhoogd risico op een hartaanval.
Uitleg: de lever moet goede cholesterol produceren (HDL) waardoor het slechte deel (LDL) minder wordt aangemaakt. Hierdoor ontstaat een betere verhouding: lager cholesterolgehalte.Uit bovenstaande onderzoek blijkt dat druivenpitolie helpt om deze verhouding te optimaliseren.
De olie die een capaciteit heeft om het HDL met 13% te verhogen en het LDL niveau te verlagen met 7% in slechts drie weken tijd.
De totale verhouding cholesterol/HDL werd verminderd met 15,6% en de totale verhouding LDL /HDL werd verminderd met 15,3%, wat essentieel zou kunnen zijn voor mensen met een verhoogd risico op een hartaanval.
Uitleg: de lever moet goede cholesterol produceren (HDL) waardoor het slechte deel (LDL) minder wordt aangemaakt. Hierdoor ontstaat een betere verhouding: lager cholesterolgehalte.
Uit bovenstaande onderzoek blijkt dat druivenpitolie helpt om deze verhouding te optimaliseren.
De inhoud van de druivenpit olie is 220 gram.
Klik hier voor meer informatie
Vitamine in de olie:
Vitamine E (0,8 tot 1,2 g/kg), Vitamine C en Beta-Carotene.
Drijvenolie heeft een inhoud van 20 gram.
Uit bovenstaande onderzoek blijkt dat druivenpitolie helpt om deze verhouding te optimaliseren.
Druivenpitolie is een basisolie, die zeer geschikt is voor cosmetisch gebruik
Door dressings van salades, als marinade. Het heeft een zachte, lichte smaak die als 'nootachtig' beschreven kan worden. Wegens zijn 'neutrale' smaak, wordt de olie van het druivenzaad vaak gebruikt als ingrediënt in salades of als basis voor het maken van dressing met bijvoorbeeld knoflook, rozemarijn, of andere kruiden. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in eigengemaakte mayonaise.
Voor het bakken van produkten en/of vlees of het frituren of fonduen met deze olie. Gebruik de olie tot 180 °C, dit is een veilige baktemperatuur. Bij het frituren in druivenpitolie: vervang de olie na zo'n 10 a 12 keer frituren.
De olie wordt tevens aanbevolen voor sauzen, gekookte schotels of het maken van gebak of pizza, waarbij er een scheutje olie aan het deeg toegevoegd moet worden.
De olie is qua energiegehalte gelijkwaardig aan bijvoorbeeld olijfolie. Zo'n 120 kCal per theelepeltje. Echter is de olie erg zuinig in gebruik, en dus een goede vervanger van bijvoorbeeld boter in een dieet.
LET OP ALLE SOORTEN OLIE EN BOTER NOOIT TE HEET LATEN WORDEN, WALMENDE OF VERBRANDE OLIE OF BOTER KAN SCHADELIJK ZIJN VOOR DE GEZONDHEID!
De inhoud van de druivenpit olie is 220 gram.
Klik hier voor meer informatie
Vitamine in de olie:
Vitamine E (0,8 tot 1,2 g/kg), Vitamine C en Beta-Carotene.
Er is niet bevestigde informatie dat de druivenpitolie ook Vitamine D bevat.
Drijvenolie heeft een inhoud van 20 gram.
Gemiddelde samenstelling van druivenpitolie
|
||||
Gewone naam:
|
Wetensch.naam:
|
Gemiddelde percentage
|
||
Omega-6
|
Linoleenzuur
|
69
|
tot
|
78%
|
Omega-9
|
Oliezuur
|
15
|
tot
|
20%
|
Palmitileenszuur
|
Hexadecanoic acid
|
5
|
tot
|
11%
|
Stearinezuur
|
Octadecanoic acid
|
3
|
tot
|
6%
|
Omega-3
|
Linoleenzuur
|
0.3
|
tot
|
1%
|
Palmitileenzuur
|
9-Hexadecenoic acid
|
0.5
|
tot
|
0.70%
|





Stuur naar een vriend