Top
Hakhoning met Pepermunt
4,15


Hakhoning met Pepermunt

Daarnaast staat de Hakhoning bekend om z'n nartuurlijke smaak.

Hoe kunt u hakhoning gebruiken:Ze worden het meest zo genuttigd,maar het wordt ook veel in de theegenuttigd,dit als vervanger van suiker.

Het is in de winter een heerlijk product maar dat geld ook voor in zomer (lekker verfrissend)
En u kunt de brokken,om deze heerlijk koud te houden en te eten even in de koelkast of vriezer stoppen.


Pepermunt (Mentha ×piperita) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is de plant die geleid heeft tot het maken van pepermuntjes.

Pepermunt is ontstaan uit een kruising van watermunt (Mentha aquatica) met aarmunt (Mentha spicata). De plant is in de zeventiende eeuw in Engeland gevonden in een veld met muntplanten. Het zaad van de plant bevat weinig kiemkracht [1]. Voor vermeerdering worden daarom vaak stukjes van de wortelstokken gebruikt. De plant wordt verbouwd in Engeland, Frankrijk, China, Japan en in Noord- en Zuid-Amerika. De plant is ongeveer 0,5-1 m hoog en heeft een zachtgroene kleur. Als het tijd is voor de oogst worden de planten afgesneden. Daarna blijven de afgesneden stengels nog een tijdje op het land liggen om te drogen. De bladeren van deze plant hebben van zichzelf een kamferachtige smaak, maar na kruidenextractie ontstaat de typische pepermuntsmaak. Uit de bladeren wordt pepermuntolie gewonnen, maar ze worden ook in thee

Pepermunt (plant)

Mentha-piperita.JPG

 Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code