Top
Hakhoning met Munt
4,15Hakhoning met Munt.

Munt Hak Honing is goed voor de kriebbel hoest en lekker voor in de thee.
Munt is ook goed voor de spijsvertering
Munt heeft meer invloed op de spijsvertering dan alleen het rustig maken van de ingewanden het bevorderd ook de werking van de speekselklier op deze manier enzymen geactiveerd die de spijsvertering bevorderd.
Munt kan ook tegen misselijkheid en hoofdpijn.


Munt (Mentha) is een geslacht van vaste planten uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Ze hebben sterk geurende stoffen (menthol) die gebruikt worden in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep, thee en tandpasta. De muntolie wordt met name gewonnen uit pepermunt en aarmunt. In de supermarkt of bij de groenteboer wordt meestal aarmunt verkocht.

Munt plant.

Mentha-piperita.JPG  

 Munt is een heerlijk fris en gezond kruid dat we vooral kennen van de verse munt thee. Je kunt ook gedroogde munt gebruiken om thee van te zetten. Van gedroogde munt heb je minder nodig dan van verse munt voor een kopje thee. Dat komt omdat water de smaakstoffen van gedroogde bladeren beter opneemt dan van verse bladeren. Als je een theezakje met munt blaadjes 5 minuten laat trekken, smaakt het veel sterker naar munt dan wanneer je kwa gewicht veel meer verse munt in een theepot stopt.Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code