Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Lindehoning
  • Lindehoning
6,00


Lindehoning

Heeft een gunstige werking op de zenuwen. Het werkt positief bij nervositeit, onrust, slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Verder heeft het een positieve werking bij koorts, bronchitis en hardnekkige hoest. En heeft het een antiseptische werking(ontsmettend).

Gebruik

Doe de honing nooit in de hete thee of melk(eerst laten afkoelen tot lichaamstemperatuur). Alle honingsoorten bevatten enzymen welke lichaamsprocessen ondersteunen. Enzymen zijn eiwitten die temperatuurgevoelig zijn en gaan door warmte stuk. Verwarm de honing dan ook niet in de magnetron maar in een waterbad van 40 graden of op een viltje op de radiator. Voor direct gebruik kan de honing het beste in het keukenkastje gezet worden, daar bij lagere temperaturen de honing sneller kristalliseert. Dit is een volkomen natuurlijk proces. De imker zal er in de regel voor zorgen dat de honing niet hard uitkristalliseert; rij roert enkele malen door de zich vormende kristallen. Hierdoor worden deze klein en ontstaat een crème. Bewaren van de honing kan het best op een koele en donkere plek.

Let op
Zorg dat de pot altijd goed afgesloten is: honing is namelijk hygroscopisch(trekt vocht aan).

Lindehoning is een seizoenshoning waarbij bijen hun nectar uit lindebloesems van de lindeboom halen.

Lindebomen groeien vooral in Noord-Europa, Noord-Amerika en in delen van Azië. In totaal bestaan er ongeveer 25 soorten. In Nederland en België groeien er 6 verschillende soorten van deze bomen. Het lijken er veel meer, want elke soort heeft verschillende variëteiten.

In de maand juni staat de lindeboom volop in bloei. In deze maand wordt de boom dan ook druk bezocht door de bijen. Alleen dan kunnen de bijen de nectar uit de bloemen halen, waar ze uiteindelijk die heerlijke honing van maken. De honing wordt dus alleen in het begin van de zomer gemaakt. Vandaar dat deze honing ook wel “seizoenshoning” wordt genoemd.

De geur en smaak

De honing is fris en smaakt een beetje mintachtig. De geur van deze honing is vrij sterk. Het ruikt een beetje houtachtig. Ondanks de geur van de honing, is deze honingsoort toch erg zoet.

Het gebruik

De honing kan je gebruiken in koffie, thee of warme melk. Vaak wordt Lindethee gezoet met de gelijknamige honing. De honing versterkt de smaak van lindethee., maar dat is niet alles! Het rustgevende effect van linde wordt op deze manier maximaal benut.

Natuurlijk hoef je de honing niet alleen voor warme dranken te gebruiken. Een broodje of een cracker met lindehoning is heerlijk zoet!

Lindehoning voor het slapengaan

Lindethee dat gezoet wordt met lindehoning, is uitermate geschikt om ‘s avonds te drinken. Deze thee wordt vaak net voor het slapengaan gedronken. Warme melk of  thee met deze honing zijn ook heerlijk om te drinken na een stressvolle werkdag.Verwachte levertijd: 1 weekVoorraad: 10
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code