Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Gepelde walnoten
0,00Meer over Walnoten

Knapperige walnoten

Deze walnoten, ook wel okkernoten genoemd, zijn van de laatste oogst en daardoor heerlijk knapperig en vers. Onze walnoten zijn ontdaan van hun dop en daardoor onmiddellijk klaar om te eten. Het eten van 30 gram walnoten verbetert reeds de elasticiteit van de bloedvaten.
Walnoten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid omega 3. Elke dag een handvol walnoten eten geeft je immuunsysteem een boost en past in een cholesterolverlagend dieet.

Puur en onbewerkt

Noten verliezen bij het bewerken een deel van hun voedingswaarden. Wil je noten eten voor je gezondheid, gebruik dan onbewerkte noten zoals deze van Gekruid. Het merendeel van de noten die je in de supermarkten en speciaalzaken vindt, zijn voorbewerkt. Ze zijn geroosterd/gefrituurd, gedroogd, gepeld en of gesuikerd. Onze noten zijn onbewerkt en puur natuur, boordevol gezonde voedingsstoffen.

Toepassingen van walnoten

  • Draagt bij tot het behoud van normale cholesterol door Alfa-linoleenzuur en linolzuur
  • Verbeteren van de elasticiteit van de bloedvaten
Disclaimer: We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding. De informatie op deze site vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte, twijfel of gebruik van geneesmiddelen steeds je arts.

Belangrijke sporters-kenmerken

Walnoten zijn gekend voor het zeer hoog percentage gezonde omega 3-vetzuren dat zij bevatten. Omega 3-vetten kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en zijn van essentieel belang voor fanatieke sporters.

 

Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur is een essentieel omega 3 vetzuur wat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Wel kan het lichaam uit alfa-linoleenzuur, mits je lichaam voldoende van dit vetzuur en andere vitamines binnenkrijgt, de twee andere omega vetzuren aanmaken,  EPA en DHA. Omega 3 is onder andere belangrijk bij het kunnen blijven aanmaken van hormoon-achtige stoffen die een belangrijke invloed hebben op de glucose- en vetstofwisseling. Daarnaast versterkt het, het imuunsysteem en heeft het een cholesterol verlagende werking.
 

Omdat walnoten de enige nootsoort zijn met een noemenswaardige hoeveelheid aan omega 3 en daarmee de enigste noot zijn met een zeer goede omega 3/ omega 6 samenstelling*is de walnoot voor veel sporters koning der noten.

 * Omega 3  per 100g

Omega 3: 5,5 gramWalnoot   ADH
Energie 2885 kJ 699 kcal  
Eiwit 15 g  
Koolhydraten 9 g  
wv. suikers 4 g  
Vetten 66 g  
wv. verzadigd 8 g  
wv. enkelv. ov. 12 g  
wv. meerv. ov. 46 g  
Vezels 5 g  
Natrium 6 mg
 

Walnoot   ADH
Calcium 90 mg 11%
Magnesium 150 mg 40%
Fosfor 370 mg 53%
IJzer 2.6 mg 19%
Zink 2.8 mg 28%

Vitamine B1 0.3 mg 27%
Vitamine B2 0 mg 0%
Vitamine B3 1 mg 6%
Vitamine E 1 mg 8%
Foliumzuur 78 mcg 39%

100% puur

Dit product is 100% zuiver en bevat geen toegevoegde stoffen.


Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code