Top
Walnoten gepeld
  • Walnoten gepeld
1,99

Walnoten is een middel tegen allerlei ziektes.


Overal ter wereld raden gezondheidsdeskundigen ons aan om meer plantaardig voedsel te eten voor een goede gezondheid. Plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, noten, champignons, peulvruchten, granen en zaden helpen tegen de meeste veelvoorkomende levensstijlgerelateerde ziektes of gezondheidsproblemen. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat noten helpen de gezondheid van je hart te verbeteren je cholesterolgehalte te verlagen, helpen bij diabetes en het voorkomen van deze chronische ziekte, en je helpen om op je ideale gewicht te blijven. Noten zijn voedzaam en vol gezonde onverzadigde vetten, voedingsvezels, antioxidanten en belangrijke vitaminen en mineralen, eigenlijk zijn het de natuureigen vitamine pillen en kant-en-klare snacks.
Noten kunnen elke dag gegeten worden, maar eet liever regelmatig kleine porties dan veel in één keer. Een dagelijks handjevol is lekker, voedzaam en gezond!


Voor meer informatie over de walnoot vind u hier

Voedingswaarden
Gegevens per 100 g / ml (bron: NEVO)
Energie
Energiewaarde in kJ 2920 kJ
Energiewaarde in kcal 708 kcal
Vet
Vet totaal 68,1 g
Vetzuur
Vetzuren verzadigd 6,1 g
Vetzuren trans 0,0 g
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis 13,0 g
Vetzuren meervoudig onverzadigd 45,2 g
Vetzuren n-3 meervoudig onverzadigd cis 8,0 g
Vetzuren n-6 meervoudig onverzadigd cis 37,1 g
Linolzuur 37,1 g
ALA 7,48 g
EPA 0,18 g
DHA 0,00 g
Vezel
Voedingsvezel 4,6 g
   
   
Eiwit
Eiwit totaal 16 g
Eiwit plantaardig 16 g
Vitamines
Vitamine B2 0,11 mg
Vitamine C 0 mg
Retinol act equivalent 2 µg
Vitamine D 0,0 µg
Vitamine E 3,1 mg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B12 0,00 µg
Vitamine B6 0,417 mg
Folaat equivalenten 62,1 µg
Nicotinezuur 1,4 mg
Alfa-caroteen 0 µg
Beta-caroteen 16 µg
Luteïne 15 µg
Zeaxanthine 13 µg
Beta-cryptoxanthine 21 µg
Lycopeen 0 µg
Overigen
Alcohol 0 g
Water 4 g
Cholesterol 0,0 mg
As 2 g

Koolhydraten
Glucose 0,1 g
Fructose 0,1 µg
Lactose 0,0 g
Maltose 0,0 g
Saccharose 2,7 g
Polyolen 0,00 g
Koolhydraten 5,4 g
Mono- en disacchariden 2,9 g
Polysacchariden 2,5 g
Natrium/zout
Natrium 0,000 g
Zout 0,000 g
Mineralen
Kalium 532 mg
Magnesium 196 mg
Calcium 117 mg
Fosfor 521 mg
IJzer 3,4 mg
Selenium 12 µg
Jodium 2 µg
Koper 1,10 mg
Zink 3,40 mg


 
 


Informatie over bewaren, bereiden en duurzaam eten

Bewaren
Bewaartijd buiten koelkast (dagen) 182
 
   
   
   
Duurzaamheid
Klimaatbelasting  
1 = 100 gram CO2-eq
 
Watergebruik  
1 = 120 liter water
 


Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code