Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Hakhoning met Sinaasappel
  • Hakhoning met Sinaasappel
4,15

 
sinaasappel met bloem

Hakhoning met Sinaasappel
Heerlijk zoet en een fris fruitig snoepje voor de kinderen die dit erg lekker vinden.

Sinaasappel

onrijpe sinaasappel
onrijpe sinaasappel
Portaal  Portaalicoon   Biologie
16-09-17-WikiLovesCocktails-Zutaten-Img0158.jpg

De sinaasappel (ook wel appelsien genoemd) is de vrucht van de sinaasappelboom (Citrus sinensis), die tot het geslacht Citrus behoort. De soort wordt ook wel zoete sinaasappel genoemd, om hem te onderscheiden van de zure of bittere sinaasappel (Citrus aurantium). De boom werd vroeger in koudere klimaatgebieden in een overwinteringsvertrek gehouden, dat daaraan de naam oranjerie ontleent.

De sinaasappel wordt in België en Nederland vaak uit Spanje geïmporteerd. De vrucht verkleurt tijdens rijping van groen naar oranje, maar soms worden de vruchten kunstmatig oranje gekleurd. De kleur van de schil heeft geen enkele invloed op de smaak.

Het vruchtvlees is licht oranjegeel van kleur, met een typische frisse smaak. Er bestaan ook sinaasappels met rood vruchtvlees: de bloedsinaasappels.

Sinaasappels worden gepeld gegeten of geperst tot sinaasappelsap. De vrucht is ook een grondstof voor limonade zoals ranja. De schil wordt voor marmelade gebruikt en als smaakmaker voor o.a. witbier of gekonfijt voor o.a. gebak (voor smaak en decoratie).

Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië.Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code