Top
Thee Accessoires

10 Kruiden theeën die je gezonder maken

kruidentheeJe hebt waarschijnlijk wel eens kruidenthee gedronken, maar welke verschillende soorten kruidenthee zijn er en wat moet je erover weten? Een kruidenthee is GEEN gewone thee. Dus waarom wordt een kruidenthee dan wel een “thee” genoemd?

Dat is een goede vraag ….waarschijnlijk gaat het antwoord terug naar een bepaalde traditie die bepaalt wanneer we iets in kokend water leggen het een ‘thee’ wordt.

Waarbij helpen kruidentheeën?

Vaak voorkomende gezondheidsproblemen, zoals maagpijn, hoofdpijn, brandend maagzuur, stress, spanning, verkoudheid, vermoeidheid, misselijkheid, constipatie en keelpijn kunnen thuis worden behandeld met behulp van kruidenthee.
Er zijn allerlei verschillende soorten kruidenthee die allemaal verschillende helende eigenschappen hebben. De meeste kruidentheeën zijn goedkoper dan de medicijnen die we kunnen kopen om bepaalde problemen op te lossen. De kruidentheeën die worden aangeraden om altijd in huis te hebben zijn de 10 soorten thee die hieronder vermeld staan:

Nu ken je 10 verschillende kruidentheeën die het waard zijn om in huis te hebben. Echter, mocht je toch bedenkingen hebben over één van deze kruiden theeën, dan is het altijd een goed idee eerst met de huisarts te praten voordat je probeert problemen op te lossen door alleen maar kruidenthee te drinken. Sommige mensen hebben een allergie met een aantal van deze kruiden en er zijn bepaalde kruiden die kunnen interageren met medicatie die mensen al nemen.

Het is een heerlijke natuurlijke kruidenthee. Niet alleen lekker maar ook goed voor de gezondheid en is medisch (geneeskrachtig), en het is tevens een voedingssupplement.

Dit zijn de 10 Kruiden theeën die je gezonder kunnen maken:


1 Artisjok thee is voor: Verhoogt de leverfunctie, Stimuleert de nieren, en
Verlaagt het cholesterolgehalte
2 Blauwe bosbessen thee : Aanbevolen voor diabetes, diarree, urineweginfecties en reumatische aandoeningen.
3 Driekleurig viooltjes thee voor o.a. bloedzuiverend en ontstekingsremmend,hoofdpijn, angina (als gorgeldrank),astma catarrale,keelontsteking (als gorgeldrank) werkt slijmoplossend, meer info voor waar het meer bestemd is kijk u op de onze website

4 Laridiab thee. Aanbevolen dieet voor diabetes. Verlaagt de bloedglucose en cholesterol en stimuleert de alvleesklier.
5 Paardenbloem thee. Aanbevolen bij obesitas, diabetes,koorts, reuma, constipatie,anemie,hepatitis Stimuleert, galblaas activiteit.
6 Renal L thee. Voor urinewegaandoeningen: ontsteking van de nieren of de blaas (cystitis, zand en voorkomt nierstenen), urine-ontsmettingsmiddel.
7 Silufit thee. Help een dieet, het is een uitstekende reiniging, voorkomt dat vet absorptie in weefsels.
8 Vlierbloesem thee:Bij verkoudheid, griep, bronchitis, nieren en blaas omstandigheden reuma, obesitas.
9  Duindoornthee: Het heeft een hoog gehalte aan vitaminen (C, B1, B2, E, PP), zodat het wordt aanbevolen griep, lichamelijke vermoeidheid voor zwangere vrouwen. Heeft beschermende werking op het hart, voorkomt sclerose en stimuleert de eetlust. 
10 Rozebottelthee: Het verdient aanbeveling vitaminegebrek (vanwege het hoge gehalte aan vitamine C, A, B1, B2, P, K), leverziekte, en tegen diarree; stimuleert de afscheiding van urine en voedsel