Top
Honing


Er word gewerkt aan heel veel nieuwe producten zo als cocus honing, gember honing, pepermunt honing enz 

Van de Molen webshop presenteert: Zuivere honing.
De meeste honing producten zijn 100% natuurzuiver en biologisch geproduceerd.
Geniet van de heerlijke smaak van échte honing. Vrijwel alle honingsoorten in de supermarkten zijn vaak simpele suikermengsels. De honing van amvital.nl is echter 100% door bijen gemaakt. Dat vergt trouwens erg veel inspanning! Wist u dat een honingbijenvolk ongeveer 50.000 km rondvliegt voor maar een kilo honing?
Bijen maken honing van bloemen nectar. De bloemen soort waarvan de nectar word gehaald heeft invloed op de honing als in kleur, smaak en geur. Ook zullen bepaalde soorten honing, zoals acaciahoning, pas na een hele tijd versuikeren. Er is ook crème honing, zoals koolzaadhoning, die alleen in als licht kleurige crème voor komt. Bloemenhoning is het meest bekende dat bestaat uit verschillende soorten bloemen. Honing bederft eigenlijk noot en is lekker voor het hele gezin, honing is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
Apitherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij men gebruik maakt van producten die door bijen geproduceerd worden, zoals honing, bijenwas, bijengif, koninginnengelei en propolis. Deze producten kunnen zowel toegepast worden ter voorkoming van klachten of ter genezing ervan. Bij inwendig gebruik spreekt men van voeding suplementen bij uitwendig gebruik van (cosmetische) verzorgingsproducten.
De werking van apitherapie bij welke aandoening of ziekte dan ook is nooit onomstotelijk wetenschappelijk bewezen.
Api producten.Producten van bijen zoals honing, stuifmeel, bijenbrood, koninginnegelei en bijenbroed worden wel als voedsel of als gezondheidsvoeding gegeten. Ook kunnen zij therapeutisch toegepast worden bij een kwaal of ziekte, als huismiddel . Propolis en bijengif (in zeer minieme hoeveelheden) kunnen ingenomen worden vanwege hun bijzondere eigenschappen. Zij hebben geen calorische waarde en bevatten nauwelijks eiwitten, vetten en koolhydraten. Het zijn daarom geen echte voedingsmiddelen. Vanwege de vele nuttige stoffen vormen zij wel een aanvulling op de voeding. Daarom worden zij voedingssupplementen genoemd. Alle bijenproducten kunnen ook uitwendig gebruikt worden, als toevoeging, verwerkt in oliën en vetten enzovoort. Bijenwas wordt bijna uitsluitend uitwendig gebruikt en slechts in kleine hoeveelheden als bijproduct gegeten.

Voor meer informatie over honing klik hier: Over Medicinale werking van honing ontrafeld.

Voor meer informatie over honing klik hier
: Met alles over Honing maakt bacterien het leven zuur

Voor meer informatie over honing klik hier: Volgens studies: honing en kaneel helpt bij PMS, Candia, dip, afvallen en meer.

Voor meer informatie over honing klik hier. Puur natuur: de genezende kracht van Honing

Een filmpje van bijen vind u hier.